my advertise

THE BLOG OWNER

THE BLOG OWNER
“Kindness is a language which the deaf can hear and the and the blind can see”

MY Frenz / MY Sahabat

15 September 2012

Ekoran Majlis Syura mengambil ketetapan tidak mengenakan tindakan ke atas bekas Timbalan Presiden, Nasharudin Mat Isa. Nik Aziz rase tak puas hati

Ape le hal dengan tuan guru nie. Asyik tak puas hati je. Biasa le orang tua sensitive gile. Merajuk le pulak sampai balik awal pada malam 9 September 2012. Betul ke tak tahan sejuk air cond atau terlalu sakit hati. Pelik le dia nie sesame sendiri pun tak sehaluan. Dalam majlis syura jelas le golongan ulamak PAS bukan nak dengar sangat pendapat Tuan Haji Nik Aziz nie. Baru le aku tahu dia nie sokong giler pada si Anwar nie. Kesian sebab orang tak nak dengar cakap dia sampai jatuh sakit dan tak dapat nak mempengerusi majlis malam tu. Jadi timbalan pengerusi malam tu Dr Haron Din nampaknya masih geng kuat dengan ustaz Nasha nie. Elok le tu, moga silatulrahim para ahli Majlis Syura sentiasa erat dan meriah dengan keakraban antara satu sama lain. Tuan Haji Hadi Awang pun nampaknya macam happy je ketika diwawancara pemberita hari tu. Tapi yang sorang lagi tu yang disebelah ustaz Nasha Nampak macam muka tension je. Nie agak aku berdasar gambar yang tersiar…hihihi.

Dah le Tuan Haji Nik Aziz oi…demo tu dah tua…bawak-bawak le bersabar dan jangan asik nak tak puas hati je… kena stroke lagi susah. Tuan Haji pun pernah bersama PM siap pakai sut 1 Malaysia lagi hihihihi. Sebenar Tuan Haji nie ok tapi tak tau le sape asyik nak ganggu dia sejak akhir nie supaya dia sampai tak puas hati pada keputusan syura baru-baru nie….

Ekoran Majlis Syura Ulama yang mengambil ketetapan tidak mengenakan tindakan ke atas bekas Timbalan Presiden, Nasharudin Mat Isa.

Datuk Nik Aziz Nik Mat tidak puas hati?

KUALA LUMPUR 13 Sept.2012 - Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dikatakan tidak berpuas hati dengan Majlis Syura Ulama yang mengambil ketetapan tidak mengenakan tindakan ke atas bekas Timbalan Presiden, Nasharudin Mat Isa sehingga menyebabkan beliau meninggalkan mesyuarat majlis itu lebih awal, Ahad lalu.

Perkara itu didedahkan sendiri oleh seorang pemimpin ulama parti itu yang juga ahli Majlis Syura Ulama.

Beliau menyifatkan Nik Abdul Aziz benar-benar mahu melihat Nasharudin dihukum kerana mengambil pendirian bertentangan dengan dasar parti apabila mendesak Pas mengkaji semula kerjasama dengan pakatan pembangkang.

Menurut sumber dalaman Pas, Nik Abdul Aziz mula menunjukkan reaksi tidak selesa dan tidak berpuas hati apabila mendapati agenda mesyuarat pada malam tersebut yang sepatutnya membincangkan isu Nasharudin langsung tiada dalam senarai sebagaimana diharapkan.

"Reaksi Tok Guru (Nik Abdul Aziz) begitu ketara selepas beliau meneliti agenda mesyuarat. Beliau nyata tidak berpuas hati dengan ketetapan majlis syura untuk tidak membincangkan isu Nasharudin, malah, sepanjang mesyuarat, beliau begitu kerap melihat jam tangan sebagai tanda tidak selesa.

"Terdahulu semasa Nasharudin bersalam dengan beliau sebelum mesyuarat, Tok Guru dilihat bersikap dingin. Nik Abdul Aziz turut memberi alasan terpaksa meninggalkan mesyuarat awal kerana tidak tahan dengan kesejukan pendingin hawa di bilik itu," kata sumber itu yang juga pemimpin kanan Pas kepada Utusan Malaysia.

Menurut sumber sama, Nik Abdul Aziz meninggalkan majlis kira-kira pukul 9 malam dan mesyuarat itu kemudian dipengerusikan Timbalannya, Datuk Dr. Haron Din.

Selepas itu, Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang ketika ditemui pemberita memberitahu isu Nasharudin tidak dibincangkan dalam mesyuarat tersebut, selain menegaskan bekas timbalannya itu masih kekal sebagai ahli parti dan ahli Majlis Syura Ulama.

Keputusan itu dilihat sebagai satu tamparan kepada golongan Anwarinas' yang ternyata tidak senang dengan tindak-tanduk Nasharudin termasuk terbaru apabila beliau membantu pertemuan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dengan ulama tersohor Arab Saudi di Mekah baru-baru ini.

Dalam perkembangan berkaitan, sumber sama memberitahu golongan Anwarinas sebenarnya berharap Nasharudin tidak hadir pada mesyuarat malam tersebut bagi membolehkan tindakan disiplin diambil tetapi hajat mereka terbantut apabila bekas Timbalan Presiden Pas itu muncul kira-kira 10 minit sebelum majlis syura bermula.

"Mereka (golongan Anwarinas) sebenarnya sudah maklum dengan pendirian golongan ulama dalam majlis syura yang tegas mempertahan Nasharudin dan sebagai jalan terakhir untuk 'mengenakan' anak didik Allahyarham Datuk Fadzil Noor ini ialah berharap beliau tidak hadir mesyuarat," katanya.

Saifulfromslim.blogspot.com


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...